среда, 19. фебруар 2014.

Za mir, sreću, sjaj u očima

Jedini način da čovek ima mir u duši, sreću u srcu, sjaj u očima:
Da mu misli UVEK budu pozitivne, ma šta god da se desi, da bude jači od SVEGA.
Da se okrene svetlosti, istini.Da nosi istinsku dobrotu u sebi, a da to pokuša da nađe i u drugima. Mane svi imamo. Malo je onih koji su i dalje okrenuti ka pravim vrednostima života, ali koliko god da nas je - ostanimo u zajedništvu. Nedajmo da zlo kako je zavlavdalo svetom, zavlada i našim životima.
Nikada nije kasno za prave stvari.Nikada nije kasno da proispitamo sebe, svoje postupke.
Nikada nije kasno da ponovo volimo i da nas neko voli...  

1. Ne živimo u prošlosti, ali ne trebamo joj ni leđa okrenuti. Ona nas uči kako da nastavimo dalje.
2. Ne okrećimo leđa ljudima kada uvidimo da pate i da im je pomoć potrebna. Uistinu, mnogi se slade tuđom nesrećom...Daleko im kuća bila.
3. Cenimo lepe trenutke naših života, jer oni se samo pamte. Neki manje, više - ružnih se sećaju, mada to treba da nas SAMO podučava šta je dobro, a šta ne. Životna škola...
4. Pozdravimo SVAKI dan sa ljubavlju i zahvalimo Bogu što nam je dat. Zaista, kakve su nam misli izjutra, takav će nam dan biti. A posle i dani, nedelja, godina - život.
5. Budimo mirni, ma šta god da nam se desi. Sa staloženim mislima možemo upravljati situacijom i savladati SVE probleme.
6. Ne doozvolimo da nas požuda za novcem izobliči. Mi treba da vladamo njime, ne on nama! Mi smo ti koji ga imamo ili nemamo, ne on nas.
7. Realnost - surova. Ne dozvolimo da nam remeti sopstveni mir i sreću. Narušava i time naše zdravlje koje je dragoceno. Šta je to što Vas ćini srećnima? Porodica, prijatelji, priroda, šetnja, sport, muzika...?
Neka to bude najveći deo vaše svakodnevnice. Posvetite se tome.
8. Mnogi kažu da umeju da vole, a plaše se i sopstvene senke. U nekima ljubav spava. Neki su izgubili veru u ljubav. Samo pišu o njoj, a ne znaju je pokazati. Pokažimo, PRUŽIMO ljubav.
9. Čemu god da težite, usmerite vaše misli ka tome. Zamislite sebe takvog/takvu. Naše misli su preteća naših dela. Misli - želja - akcija - uspeh!
10. I da ponovim...

Nosite istinsku dobrotu u sebi i ne dajte da zlo pokuša ući u vaše živote i da upravlja njima. Nikako!
U mnoge je ušao zato što su slabi. Vi budite i ostanite jaki, ali mekoga srca.

Нема коментара:

Постави коментар