уторак, 18. фебруар 2014.

Tajne kvalitetnog života - 3.deo

Uvek ću ciljati dalje od svojih dometa.
Uz pomoć pozitivnog aktera i sopstvenom voljom, trudiću se da postignem bolje rezultate nego što situacija to dozvoljava.
Povisiću svoje ciljeve onog trenutka kada ih dostignem.
Delovaću odmah! Akcija - sila koja će oživeti moje snove, moje planove i ciljeve. Akcija je ono što će pothraniti svaki uspeh.
Pobeđujem strah. Strah je najnegativniji osećaj koji čovek poznaje.
Delovaću bez odlaganja i time smiriti ustreptalost srca.
Sada znam da akcija pretvara užasnog lava u smirenog mrava.
Sve svoje današnje obaveze obavljam danas.
Ići ću tamo gde neuspeh odmara. Govoriću onda kada neuspeh ćuti.
Sadašnjost je sve što posedujem. Gladna sam uspeha! Žedna sam sreće i duševnog mira!
Komandovaću i povinovaću se sopstvenim komandama.
Ovo je pravo mesto i vreme. Delovaću odmah!
Moj život mora biti religiozan da bih prepoznala najveću misteriju prirode. Moja molitva biće vapaj za usmeravanjem. Ne molim za materijalna dobra, neću tražiti zlato, ljubav, zdravlje, male uspehe, slavu i sreću. Moliću samo za usmerenje, samo da postignem sve to i moja će molitva biti uslišena.
"Gospode, nauči me da lovim rečima i da se služim ljubavlju da bih postala lavica među ljudima. Pomozi mi da ostanem smerna bez obzira na prepreke i neuspehe, ali ne skrivaj od mene nagradu koja prati pobedu. Postavi mi zadatke na kojima drugi nisu uspeli. Pomozi mi da izvučem pouku iz njihovih grešaka. Podari mi dovoljno dana da ostvarim svoje ciljeve. Usmeri moje reči da bi bile plodonosne, ali mi ne dozvoli da ružno govorim o drugima. Podari mi sposobnost da prepoznam dobru priliku, ali me obdari strpljenjem koje će koncentrisati moju snagu. Obaspi me dobrim navikama, a oslobodi loših. Podari mi razumevanje za tuđe slabosti. Pomozi mi da shvatim da su sve stvari prolazne, ali mi pomozi da budem zahvalna za sve što danas posedujem. Ispuni mi čašu ljubavlju da strance preobratim u prijatelje. Neka se sve ovo dogodi samo Tvojom voljom. Ja sam malo zrno grozđa u grozdu, a ipak Ti si me učinio drugačijom od ostalih. Uistinu, mora postojati posebno mesto za mene. Voli me, pomozi mi, pokaži mi put. Neka budem sve ono što si želeo kada si posejao i odabrao moje seme da iznikne u vinogradu sveta. Rođena sam za uspeh, a ne za promašaj. Rođena sam da pijem u čast pobede."
Postoje tri vrste ljudi:
-Prvi uče iz sopstvenog iskustva i oni su mudri.
-Drugi uče iz iskustva drugih i oni su srećni.
-Treći ne uče ni iz sopstvenog niti iz tuđeg iskustva i oni su bu*ale!
Nema mira bez neprilika, ni odmora bez napetosti, ni smeha bez tuge, ni pobede bez borbe i to je cena koju plaćamo životu.
Ja nisam ona koja ostaje u senci drugih i krije se iza izvinjenja i alibija dok godine prolaze. Sve što sam postigla i što ću postići bilo je i biće postignuto srpljivim, upornim procesom kojim mrav gradi mravinjak, deo po deo, misao po misao, korak po korak.
Uspeh koji dolazi preko noći nestaje zorom!
Sada sam spremna da budem srećna celog života jer sam konačno shvatila moćnu tajnu skrivenu u godinama koje su bile nemilosrdne prema meni.
Neuspeh je u izvesnom smislu glavni put ka uspehu!
Oblikovaću sadašnjost jer je ona moja. Ići ću u susret tajanstvenoj budućnosti bez straha, sumnje i očajanja.
Stvorena sam po liku Božijem. Nema toga što ne mogu postići ako se potrudim!

Нема коментара:

Постави коментар